Eén dode en 22 gewonden bij incident op Times Square

In New York is een auto ingereden op voetgangers op Times Square, het toeristische hart van de stad. Daarbij vielen één dode, een 18-jarig meisje, en 22 gewonden. De bestuurder was een man van 26 die reed onder invloed. De politie gaat niet uit van een terroristisch motief.
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Het incident gebeurde op de kruising van 45th Street en 7th Avenue in het hartje van Manhattan. Een auto reed tegen het verkeer in Times Square op over het trottoir. Daarbij maaide hij tientallen voetgangers omver. Eén voetganger, een meisje van 18 jaar, kwam om het leven. Haar zusje van 13 is een van de 22 mensen die gewond raakten.

De bestuurder sprong uit de auto en wilde er vandoor gaan, maar werd overmeesterd en is gearresteerd. Het gaat om een 26-jarige man uit de Bronx, die onder invloed was. Volgens de politie is hij ook in het verleden al twee keer opgepakt voor dronken rijden.

Daarom gaat de politie ook niet uit van een terroristisch motief. De auto werd onderzocht op explosieven, maar er werd niets gevonden. Uit veiligheidsoverwegingen werd het aantal politiemensen op toeristische plaatsen in New York wel opgetrokken.

"Verwarrende situatie"

Toen de auto tegen een hoge snelheid kwam aangereden, dachten veel voorbijgangers op Times Square meteen aan een aanslag. "Een heel verwarrende situatie", omschreef onze correspondent in New York. "Mensen die in de buurt werkten, moesten in hun gebouw blijven, straten werden afgezet." 

Patrick van Roosendaal, een Vlaamse gids in New York, was in de buurt toen het incident gebeurde. Hij zag de auto op zijn kant liggen, en mensen die in shock waren. Ook de mensen die hij sprak, waren er in eerste instantie van overtuigd dat het om een terreuraanval ging.

Bekijk hier de eerste beelden:

Meest gelezen