Kaart met zonevreemde bossen opnieuw online

Het online geoloket Meest Kwetsbare Waardevolle Bossen (MKWB) is sinds deze namiddag weer actief. De site crashte gisterenvoormiddag omdat meer dan 45.000 mensen tegelijk opzochten of er extra bescherming komt voor een zonevreemd bos.
archieffoto

Het geoloket werd dinsdag gelanceerd en kadert in het openbaar onderzoek dat nog tot 14 juli loopt. De Vlaamse regering wil 12.262 ha zonevreemd bos beter beschermen, eigenaars van percelen kunnen opmerkingen formuleren.

Omdat gisterenvoormiddag rond 10.30 uur ongeveer 45.000 bezoekers tegelijkertijd de online kaarten bekeken, crashte de website. Het Agentschap Natuur en Bos besliste om een aantal parameters aan te passen, zodat het geoloket meer bezoekers tegelijkertijd aankan. Of de site standhoudt, hangt onder meer ook nog af van het klikgedrag van de bezoekers.

Momenteel kunnen bezoekers nog geen opmerkingen online indienen, maar volgens het Agentschap Natuur en Bos zou dat allicht morgen wel kunnen.

Om het systeem te sparen, maar ook voor mensen met een minder snelle internetverbinding, besliste het Agentschap om de pdf's van de MKWB-bossen op het geoloket te laten staan.

Meest gelezen