MNM steunt blokkende studenten vanuit Marathonradiohuis in Leuven

Juni is voor veel jongeren examenmaand, en radiozender MNM steekt hen opnieuw een hart onder de riem met Marathonradio. Van maandag 5 tot en met vrijdag 23 juni maken dj's Peter Van de Veire, Julie Van den Steen en Sander Gillis 19 dagen lang non-stop radio vanuit een vaste uitvalsbasis: het Marathonradiohuis in studentenstad Leuven.
De 3 presentatoren en 2 gezichten van het Rescue Team dat op pad gaat

De uitvalsbasis van Marathonradio is niet langer de MNM-studio op de VRT, maar wel het Radiohuis in Leuven, de thuishaven van Radio 2 Vlaams-Brabant in het hart van de studentenstad. Vanaf 5 juni wordt het Radiohuis omgedoopt tot Marathonradiohuis. 

Vanuit de studio in Leuven wordt de hele live-uitzending verzorgd, maar het Marathonradiohuis wordt ook een centraal ontmoetingspunt voor studenten. Ze kunnen elkaar er op gerichte tijdstippen ontmoeten en tijdens hun blokpauzes een exclusief optreden meepikken bij Marathonradio Live.  Op de twee vrijdagavonden is er ook het Marathonradio Free Podium, waar studerende jonge muzikanten een platform krijgen. Daarnaast zijn er ook de Nationale Pauzemomenten én dj-sets tussen 19 en 20 uur. 

Peter, Julie en Sander in de studio, Eva en Tom onderweg

Marathonradio wordt opnieuw gepresenteerd door drie MNM-dj's: Peter Van de Veire, Julie Van den Steen en Sander Gilis. Het ochtendduo is niet aan hun proefstuk toe, maar voor Gilis wordt het zijn eerste Marathonradio. Hij krijgt zijn vuurdoop vanavond al tijdens een Marathonradio Oefennacht van middernacht tot 6 uur morgenvroeg. Op maandag 5 juni trekt hij 's ochtends mee de uitzending op gang met Van de Veire en Van den Steen, voor het trio elkaar 19 opeenvolgende dagen zal afwisselen aan de microfoon.

"Marathonradio is nodig voor elke student die aan het studeren is en die denkt dat hij of zij er helemaal alleen voor staat, want dat is niet zo. Wij zijn er dag en nacht! Letterlijk àltijd als de student bezig is, is er ook iemand van ons om hem of haar te steunen", aldus Gilis.

De drie vaste presentatoren krijgen versterking van het Marathonradio Rescue Team. MNM-dj's Eva Daeleman en Tom De Cock, die Marathonradio eerder al presenteerden, snellen studenten in heel Vlaanderen te hulp bij diverse problemen. Ze delen vandaag al op verschillende schoolcampussen fluostiften uit. "Want een gehighlighte cursus is er twee waard", aldus het duo.

© VRT - Lies Willaert

Meest gelezen