Onrust rond Trump beroert ook de Europese beurzen

De onrust rond de Amerikaanse president Donald Trump beroert ook de beurzen. Na de Amerikaanse beurs gisteren en de Aziatische financiële markten gisteren, delen ook de Europese beurzen vandaag in de klappen.
AP2012

De ongerustheid over de situatie in de Verenigde Staten blijft aanhouden op de financiële markten. De Europese beurzen verliezen 1 tot 2 procent. De Bel20 in Brussel noteerde rond het middaguur ruim 1,5 procent lager. Alle 20 aandelen stonden in het rood.

Beleggers zoeken veiliger oorden voor hun geld nu de druk op de Amerikaanse president Donald Trump toeneemt na talrijke schandalen. De onrust stuurt ook de dollar lager. Donderdag is 1 euro 1,1110 dollar waard.

Maar ook hernieuwde politieke onrust in Brazilië, waar president Michel Temer in verband wordt gebracht met het betalen van smeergeld, duwt de beurzen in het verlies.

Meer volatiliteit

Terwijl de beurzen kort na het aantreden van de nieuwe Amerikaanse president de hoogte ingingen, vrezen beleggers nu dat hij de beloofde investeringen niet zal kunnen doorvoeren.

Volgens analisten is dit het begin van een periode met meer volatiliteit op de markten.

Meest gelezen