Verdachte van ongeval met vluchtmisdrijf in Ieper gearresteerd

De bestuurder van de auto waarmee in de Ieperse deelgemeente Dikkebus een jonge fietser werd aangereden, is gearresteerd.

Dikkebus, een deelgemeente van Ieper werd woensdag opgeschrikt door een ongeval met vluchtmisdrijf. Om 16 uur werd een 17-jarige fietser aangereden door een auto, die daarna doorreed. De fietser werd zwaargewond. Het parket lanceerde daarna een oproep naar ooggetuigen. 

De auto, een Peugeot 406, werd donderdag gevonden, in Komen, in de provincie Henegouwen. Dat ligt op zo'n 20 kilometer van Dikkebus.

De bestuurder van de auto, een 24-jarige Fransman, is gearresteerd en wordt vrijdag of zaterdag voor de onderzoeksrechter geleid. De auto zelf stond op naam van een vijftiger uit Frankrijk, de verdachte had de auto van hem gekocht.

Meest gelezen