"Blokker verkoopt Leen Bakker aan investeringsmaatschappij Gilde"

De Nederlandse winkelketen Blokker is van plan om zijn meubelketen Leen Bakker te verkopen aan investeringsmaatschappij Gilde Equity Management. Dat meldt Het Financieele Dagblad. De verkoopprijs is volgens de krant niet bekend.

Het Nederlandse concern kondigde dinsdag de verkoop aan van dochterbedrijven Intertoys, Maxi Toys, Big Bazar, Xenos en Leen Bakker om zich naar eigen zeggen volledig te concentreren op het merk Blokker.

Leen Bakker zou nu worden verkocht aan investeringsmaatschappij Gilde, die eigenaar is van winkelketen Kwantum, eveneens werkzaam in het lagere segment van woninginrichters.

Leen Bakker telde vorig jaar 179 vestigingen. In het gebroken boekjaar 2015-2016 heeft de keten volgens het jaarverslag van Blokker Holding met 2.360 werknemers voor 325 miljoen euro aan bedden, kasten, rolgordijnen en andere woonaccessoires verkocht. Leen Bakker is ook in België actief.

Gilde Equity Management en Blokker Holding onthouden zich van commentaar.

Meest gelezen