George A. Romero viert 50e verjaardag "Night of living dead"

De Amerikaanse cultregisseur George A. Romero (77) gaat, net geen halve eeuw na de première van zijn grensverleggende zombiefilm "Night of the living dead", een nieuwe prent over levende doden maken. De nieuwe film is getiteld: "George A. Romero presents: Road of the dead".
2011 AP

De nieuwe film van horrorregisseur George A. Romero "Road of the dead" zal zich afspelen op een eiland waar gevangen genomen zombies tegen elkaar moeten racen in een hedendaags Colosseum opdat de rijke levenden zich niet dood vervelen.

Het project wordt omschreven als een hutsepot met snuifjes "Mad Max", "Rollerball" en "Ben-Hur". Romero schrijft het script samen met Matt Birman, die de prent ook zal regisseren. Birman werkte al mee aan Romero's recentste zombie-prenten "Land of the dead" (2005) en "Diary of the dead" (2007).

Met "Night of the living dead" introduceerde Romero de ondoden als mensenvlees etende lijken. Zijn Living dead-trilogie wordt ook geïnterpreteerd als een aanklacht tegen de louter op consumptie gerichte mens.

Meest gelezen