Hallepoorttunnel vanaf vandaag dicht, eerste dag veroorzaakt geen grote problemen

De Hallepoorttunnel is sinds vanaf vandaag gesloten voor waterdichtingswerken. Dat veroorzaakte een iets moeizamere ochtendspits op de Brusselse Kleine Ring, maar tot grote files kwam het niet. De informatiecampagne om de bestuurders op voorhand zoveel mogelijk te informeren, heeft zijn effect niet gemist, stelt Brussel Mobiliteit.

In de richting Zuid moeten bestuurders vanochtend rekenen op 15 minuten vertraging, in de richting van Basiliek is dat 10 minuten en in de hele buurt is er ongeveer 5 minuten vertraging.

"Het is iets drukker dan anders, maar al bij al valt het mee", zegt Inge Paemen, woordvoerster van Brussel Mobiliteit. De pogingen van Brussel Mobiliteit om de automobilisten op voorhand zoveel mogelijk te informeren, hebben volgens Paemen hun effect niet gemist: "Afgelopen dinsdag zijn we aan alle kruispunten in de buurt gaan flyeren, er hangen affiches in het straatbeeld, we hebben veel ingezet op sociale media en we hebben een radiospot uitgezonden. We hebben deze keer echt veel inspanningen gedaan."

Renovatie

De Brusselse Hallepoorttunnel is sinds vandaag tot 28 juni volledig afgesloten, om de waterdichting te hernieuwen. Het gaat om de derde van in totaal zes fases in de volledige renovatie van de tunnel. Die moet tegen 2019 afgerond zijn.

Brussel Mobiliteit raadt bestuurders aan om de buurt rond de Hallepoorttunnel nog tot 28 juni zoveel mogelijk te vermijden en indien nodig voor alternatieve vervoersmogelijkheden te kiezen.

Alle informatie over de werf, de alternatieve routes en de omleidingen zijn beschikbaar op www.hallepoorttunnel.be.

Meest gelezen