Haren van The Beatles geveild voor meer dan 9.000 euro

Tijdens een online veiling zijn afgelopen week enkele haren van de vier The Beatles-leden voor meer dan 9.000 euro geveild. De veiling bracht uiteindelijk vier keer meer op dan verwacht dankzij de wereldwijde belangstelling ervoor. Dat laat veilingsite Catawiki weten in een persbericht.
AP1964
The Beatles op de set van "A hard day's night".

"De haren in de veiling zijn op 12 december 1964 afgeknipt tijdens de Beatles-film "A hard day's night". Na de knipbeurt zijn ze direct verzameld door een slimme visagist die ze later heeft verkocht aan fans", aldus Denny Hoekstra, The Beatles-expert bij veilingsite Catawiki.

Tijdens de veiling werden de haren van de zangers afzonderlijk van elkaar verkocht. De haren van Paul McCartney waren bij de bieders het meest gewild. Deze werden uiteindelijk door een Franse bieder gekocht voor ruim 2.700 euro. De haren van George Harrison en Ringo Starr brachten elk 2.600 euro op en werden gekocht door een bieder uit Frankrijk. De haren van John Lennon brachten 1.200 euro op.

Nog één interessant weetje: het duurste haartje ter wereld is waarschijnlijk dat van keizer Napoleon. Vorig jaar werd een minuscuul klein haartje (4 mm) van Napoleon bij Catawiki geveild voor 2.400 euro. Afgemeten in lengte maakt dit het duurste haartje ter wereld.

Meest gelezen