Open VLD tevreden over intrekken boskaart: "Gezond verstand zegeviert"

Coalitiepartner Open VLD is tevreden over het intrekken van de boskaart. "Gezond verstand zegeviert", tweet voorzitter Gwendolyn Rutten. De liberalen willen dat het Vlaams parlement nu ook het bosdecreet aanpast.

De liberalen willen dat het Vlaams parlement nu ook het bosdecreet aanpast, "zodat we burgers meer inspraak, bescherming van hun eigendomsrecht en rechtszekerheid kunnen bieden", zegt Vlaams parlementslid Lydia Peeters.

Voorzitter Gwendolyn Rutten heeft op Twitter tevreden gereageerd.

De voorbije dagen was veel ophef ontstaan over de boskaart met zonevreemde bossen die beschermd moeten worden. Na de publicatie werden verschillende burgemeesters overstelpt door vragen van hun getroffen inwoners, die vreesden dat hun grond niet meer bebouwd zou kunnen worden. Jan Dalemans, Open VLD-burgemeester van Hechtel-Eksel, trok als een van de eersten aan de alarmbel.

Meest gelezen