Personeel Bombardier Brugge legde opnieuw spontaan het werk neer

Het personeel van trein- en trambouwer Bombardier in Brugge heeft gisteren opnieuw spontaan het werk neergelegd. De werknemers lieten nog maar eens hun ongenoegen blijken over het geplande banenverlies.
Foto Kurt

Begin deze maand liet de directie van Bombardier weten dat de vestiging in Brugge in de toekomst enkel nog zal assembleren. De ruwbouwafdeling wordt geschrapt. Gevolg? Zo'n 160 banen zijn bedreigd. 

Gisteren kregen de werknemers het exacte jobverlies te horen: 146 mensen zullen hun baan verliezen. Het ongenoegen was groot en opnieuw legde het voltallige personeel het werk neer. En dat is niet de eerste keer deze maand. 

"Ik snap de emotie en de frustratie bij de werknemers", zegt Steven Bogaert van vakbond ACV aan Radio 2 West-Vlaanderen. "Maar we moeten kijken naar het volledige bedrijf. Dat kunnen we pas doen als we de kans krijgen om te onderhandelen. En die onderhandelingen kunnen pas plaatsvinden als de activiteiten worden voortgezet."

Meest gelezen