Politie valt binnen op "homo-feest" en arresteert 27 jongeren in Bangladesh

In Bangladesh, in Zuidoost-Azië heeft de politie 27 jongeren gearresteerd bij een raid op een feestje in een gemeenschapscentrum. De politie viel binnen omdat het ging om een bijeenkomst van homo's. Homoseksualiteit is strafbaar in het land, al wordt de wet zelden toegepast.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.
Archieffoto

De jongeren, die van over het hele land kwamen, zouden tweemaandelijks samenkomen in het gemeenschapcentrum nabij de hoofdstad Dhaka om te feesten, en om seks met elkaar te hebben, aldus de politie. "We hebben 27 mensen gearresteerd voor homoseksualiteit, het zijn homo's die er samenkwamen voor een feest", zo zegt een agent van de elite-eenheid RAB (Rapid Action Battalion) aan het persagentschap AFP.

De jongeren worden evenwel niet aangeklaagd voor homoseksualiteit, zo maakte de politie later bekend, maar wel voor drugsbezit. De politie trof op het feestje namelijk marihuana en yaba aan, dat laatste is een lokale vorm van metamphetamine.

Holebi's worden gediscrimineerd in het islamitische Bangladesh. Openlijk uitkomen voor je geaardheid is er levensbedreigend. Zo werden vorig jaar nog twee prominente LGBT-activisten vermoord door islamitische extremisten gelinkt aan Al Qaeda. Een van hen was de oprichter van het enige magazine voor holebi's in Bangladesh. Sindsdien zijn heel wat activisten het  land ontvlucht.

De wet die homoseksualiteit verbiedt dateert nog uit de Britse koloniale tijd. Ze is nooit afgeschaft, maar wordt zelden toegepast.

Meest gelezen