"Here we go again": "Mamma Mia" krijgt tien jaar na eerste film een vervolg

De musicalfilm "Mamma Mia" krijgt volgend jaar een vervolg onder de naam "Mamma Mia: here we go again". Dat heeft filmproducent Universal bekendgemaakt. De hoofdrolspelers van toen, tekenen naar alle waarschijnlijkheid ook nu present.

De nieuwe film zal zich afspelen in de huidige tijd, maar zal ook af en toe terugkeren naar de tijd van de eerste film. Naar alle waarschijnlijkheid zullen Meryl Streep, Colin Firth en Pierce Brosnan opnieuw de hoofdrollen voor hun rekening nemen. Volgens bepaalde bronnen zou het verhaal zich ook focussen op hen. Wie de jongere personages in de flashbacks zullen vertolken, is nog niet duidelijk. 

Het script en de regie is in handen van Ol Parker. ABBA-leden Benny Andersson en Björn Ulvaeus zullen - net als in de eerste film - zorgen voor de muziek. 

De film staat gepland voor 20 juli 2018, bijna exact tien jaar na de verschijning van de eerste film. 

"Mamma Mia"

De eerste "Mamma Mia"-film draaide rond Donna Sheridan (Meryl Streep), wiens dochter  Sophie (Amanda Seyfried) ging trouwen. Die laatste wil net voordien weten wie haar vader is. Alleen zijn er wel drie kanshebbers: Sam Carmichael (Pierce Brosnan), Harry Bright (Colin Firth) en Bill Anderson (Stellan Skarsgård).

Meest gelezen