Belgian Pride kleurt opnieuw het centrum van Brussel

De Belgian Pride, de jaarlijkse optocht van de LGBT-gemeenschap (lesbian, gay, bisexual, transgender), trekt vandaag voor de 22ste keer door het centrum van Brussel. De parade bracht vorig jaar zowat 60.000 mensen op de been.

De kleurrijke optocht vormt het hoogtepunt van het Belgian Pride Festival, een reeks evenementen die de LGBT-gemeenschap van 4 tot 21 mei in Brussel organiseert. Dat festival heeft dit jaar onder de slogan 'Crossing Borders' de situatie van de LGBT-vluchtelingen centraal geplaatst.

Zaterdag zijn de feestelijkheden voornamelijk geconcentreerd in de buurt van de Kunstberg, in het centrum van de hoofdstad. Daar opent vanaf 12.00 uur 's middag de "Village", waar diverse stands in regenboogkleuren zijn opgetrokken. In de omgeving zijn ook podia opgesteld, waarop verschillende dj's tot middernacht voor muziek zorgen.

De parade zelf vertrekt om 14.00 à 14.30 uur aan de Ravensteinstraat. De feestvierders en tientallen versierde praalwagens maken vanaf daar een lus van ongeveer anderhalve kilometer via onder meer de Loksumstraat, Schildknaapstraat, Kleerkopersstraat, Zuidstraat, Lombardstraat en Dusquesnoystraat tot bij het Europakruispunt. Het einde van de optocht is voorzien om 17.00 uur.

De optocht zal wel hinder veroorzaken voor het verkeer in het centrum van de stad. Zo zal het parcours van de parade gedurende enkele uren maar in beperkte mate toegankelijk zijn voor het verkeer. In de Ravensteinstraat wordt het openbaar vervoer onderbroken van 12 tot 19 uur. Op de rest van het parcours zal dat ook het geval zijn tussen 14 en 19 uur. Bovendien geldt er op verschillende plaatsen een parkeerverbod.

Meer informatie op pride.be

Meest gelezen