Jommeke krijgt volwassen spin-off, maar "hij wordt geen drugsverslaafde uit een ghetto"

Jommeke wordt volwassen. In navolging van Suske en Wiske en De Kiekeboes krijgt de populaire stripreeks binnenkort een spin-off. Dat schrijft De Morgen. Veel is er nog niet bekend, maar volgens de uitgever zal het wel met "respect voor de basisreeks" gebeuren. "Hij zal niet plots een drugsverslaafde tiener worden."

Eerst kwam Suske en Wiske met "Amoras" op de proppen, daarna volgden De Kiekeboes met "Fanny" en nu plant ook Jommeke een spin-off die los van de basisreeks zal worden uitgegeven.

"Waar onze huidige reeks zich richt op kinderen van 6 tot 10 jaar zal de spin-off zich richten op een meer volwassen publiek", legt Alexis Dragonetti, de CEO van uitgever Ballon Media, uit aan onze redactie. "Elke Vlaming tussen 4 en 77 jaar weet wie Jommeke is. Iedereen heeft ooit al eens een album in zijn of haar handen gehad. Dat is een fantastisch potentieel."

Creatieve proces

Hoe de nieuwe stripreeks er zal uitzien, is momenteel nog niet duidelijk. "We zijn samen met een scenarist en een striptekenaar bezig aan het creatieve proces. Veel kan ik er voorlopig nog niet over zeggen. Hoe dan ook zal het gebeuren met respect voor de basisreeks."

Zo wordt er onder meer gekeken naar het moreel testament dat de geestelijke vader Jef Nys opstelde. Daarin staat onder meer dat Jommeke met sommige thema's - zoals drugs, seks of alcohol - niet mag worden geassocieerd. "Dat testament gaat enkel over de huidige reeks, maar we gaan ook voor de spin-off goed kijken hoever we kunnen gaan. Zo zal Jommeke nog steeds Jommeke blijven en zal hij in de spin-off niet plots een drugsverslaafde tiener zijn die in een of andere ghetto woont."

Wanneer het eerste album in de rekken zal liggen, is nog niet duidelijk. "Ik kan enkel met zekerheid zeggen dat het er komt."

Meest gelezen