Le Pen erkent dat ze de bal heeft misgeslagen tijdens tv-debat

Marine Le Pen, die op 7 mei de Franse presidentsverkiezingen heeft verloren van Emmanuel Macron, erkent dat ze de bal heeft misgeslagen tijdens het tv-debat met haar tegenstrever. Volgens veel waarnemers heeft ze mede daardoor de stembusslag verloren.

Le Pen erkent nu dat ze de bal heeft misgeslagen en dat ze wellicht te onstuimig is geweest toen ze waarschuwde voor de verkiezing van Emmanuel Macron. "Misschien ben ik te onstuimig geweest, met te veel passie. Ik weet dat sommigen dat niet hadden verwacht. Ik kan dat alleen maar vaststellen."

"Ik heb vastgesteld dat de kwestie van de euro de Fransen irrationeel heeft verontrust", erkende Le Pen bij TF1. "Maar het is een feit waarmee rekening zullen moeten houden." Tijdens het tv-debat met Macron viel Le Pen enigszins door de mand toen ze had over de uitstap uit de euro, iets waarvoor een meerderheid van de Fransen eigenlijk niet gewonnen is.

Florian Philippot, de nummer twee van het Front National, vindt het goed dat Le Pen erkent dat ze het niet goed heeft gedaan tijdens het debat. "Ze heeft er spijt van, heeft ze zelf gezegd. Dat is een zeldzaam gebaar in de politiek en daarvoor kan ik alleen maar respect hebben", zegt hij aan nieuwszender BFMTV.

Meest gelezen