Turkse krant verschijnt volledig blanco als protest tegen arrestatie werknemers

Een Turkse krant is vanochtend volledig blanco verschenen. Het gaat niet om een foutje bij de drukkerij, maar wel om een protestactie tegen de arrestatie van twee medewerkers.

Lezers van de krant Sözcü zullen vanochtend wel even vreemd opgekeken hebben toen ze hun krant gingen halen. Geen lange teksten of uitgebreide artikels deze keer, maar wel negentien witte bladzijden. Enkel de namen van de auteurs staan doorheen de krant vermeld.

Op de voorpagina staat er wel één titel: "19 mei, speciale editie voor de persvrijheid". Daarmee verwijst de krant naar de arrestatie van twee werknemers. Zij werden gisteren opgepakt omdat ze volgens de politie misdrijven zouden hebben gepleegd als aanhangers van de Gülen-beweging. Tegen uitgever Burak Akbay en financieel directeur Yonca Kaleli loopt er ook een arrestatiebevel. 

De Turkse regering hield het afgelopen jaar een behoorlijke klopjacht naar mensen van de Gülen-beweging. Zij zijn volgens president Recep Tayyip Erdoğan namelijk verantwoordelijk voor de mislukte staatsgreep van de zomer van vorig jaar. 

Meest gelezen