Twee films met een Belgische link enthousiast ontvangen in Cannes

Twee films met een Belgische link zijn enthousiast ontvangen in Cannes in de sectie La Quinzaine des Réalisateurs. Het gaat om "The rider" - een productie van Bert Hamelinck van Caviar - en Ôtez-moi d'un doute", waarin twee Belgische acteurs de hoofdrol spelen.
"The rider" van Chloé Zhao

"The rider" is het pakkende docufictieverhaal van Brady, een indiaan en temmer van wilde paarden in het Amerikaanse reservaat Pine Ridge in South Dokada. Na een val tijdens een rodeo mag hij eigenlijk niet meer paardrijden. In de vragenronde na de film zei regisseur Chloé Zhao dat het voor 80 procent zijn verhaal is.

Veel en lang applaus ook voor de Frans-Belgische komedie "Ôtez-moi d'un doute" van de Française Carine Tardieu. Een komedie die helemaal wordt gedragen door de twee Belgische acteurs Cécile de France en François Damiens. In de film worden ze verliefd, al blijkt er een grote kans te zijn dat ze dezelfde vader zouden hebben. "We hebben de twee acteurs gecast omdat ze best wel geloofwaardig kunnen zijn als broer en halfzus", zei Tardieu na de vertoning. 

Meest gelezen