Weer duizenden vluchtelingen gered op Middellandse Zee

Op de Middellandse Zee zijn gisteren 1.500 migranten gered vanop opblaasbare bootjes. Dat meldt de Italiaanse kustwacht. Eergisteren waren nog 2.300 bootvluchtelingen gered die de oversteek van Afrika naar Europa probeerden te maken.

De meeste bootvluchtelingen zijn overgebracht naar Italië, de rest is teruggebracht naar Libië. Dit jaar zijn al meer dan 1.000 mensen verdronken op de Middellandse Zee.

Van alle Europese landen wordt Italië het meest geconfronteerd met migranten uit Afrika. Volgens de Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen van de Verenigde Naties kwam dit jaar 83 procent van de 55.000 migranten die Europa bereikten aan in Italië. "We worden geconfronteerd met een onwaarschijnlijke tragedie", zegt Vincenzo Melone van de Italiaanse kustwacht.

De Italianen zeggen zelf dat het aantal bij hen aangekomen migranten dit jaar 35 procent hoger ligt.

Meest gelezen