Erik Van Looy: "Interview met Meryl Streep was het gênantste moment uit mijn leven"

Het meest gênante moment uit zijn leven. Zo omschrijft filmregisseur en tv-presentator Erik Van Looy zijn interview met actrice Meryl Streep. "Een man die stonk naar urine knuffelde haar door mij", biecht hij op in "De 3 wijzen".

Jaren geleden interviewde Erik Van Looy heel wat filmsterren voor het programma "De laatste show". Op een dag had hij ook een afspraak met Meryl Streep in Parijs. "Ik was wat te laat en had dus haast", vertelt hij zijn verhaal in "De 3 wijzen". "Net voor ik binnenging in het hotel sprak een man mij aan in het Frans. Hij zei dat hij al drie dagen wachtte op Streep voor een handtekening. Ik zei dat ik het haar ging zeggen."

"Voor de start van het interview zei ik dat en ik vertelde haar dat het wel leuk zou zijn om hem even dag te zeggen als ze wegging", gaat hij voort. "Ze voerde de daad meteen bij het woord en vroeg mij om de man te gaan halen. We stopten dus even het interview, waar haar entourage niet zo gelukkig mee was."

Van Looy ging naar buiten en haalde de man in kwestie. "Pas toen had ik door dat het om een dakloze ging die heel schoffel gekleed was. In de lift merkte ik op dat hij rook naar urine. Ik kon niet meer terug. De deuren van de lift gingen open en Streep stond daar al te wachten. De man liep naar haar, zei dat hij van haar hield en gaf haar een knuffel." Streep was duidelijk niet gelukkig met de situatie. "Dit was het meest gênante moment uit mijn leven. Ik ben daarna ook gevlucht."

In het programma deed ook muzikant en presentator Bart Peeters een opvallende bekentenis. Hij liet ooit zijn oor lichtjes bijwerken op vraag van een Nederlandse regisseur. 

"Vrij snel na mijn doorbraak in Vlaanderen deed ik ook veel shows in Nederland", zei Peeters. "Een regisseur zei mij plots dat ze geen beeld in profiel van mij konden nemen, omdat mijn rechteroor een streepje leek. Volgens hem was het makkelijk aan te passen. Ik ging naar een plastische chirurg en liet het aanpassen. Ondertussen zie je er niets meer van."

Meest gelezen