Justin Trudeau jogt zich een weg door een Canadees eindejaarsbal

Justin Trudeau heeft zijn reputatie van "photobomb" opnieuw waargemaakt. Deze keer is de Canadese premier gespot op een kiekje van een groep studenten die poseren voor hun eindejaarsbal in Vancouver. In het verleden dook hij al eens op tijdens een huwelijk op een strand en in een grot.

"Prom season in Vancouver" ("Seizoen van de eindejaarsbals in Vancouver"). Onder die noemer heeft de officiële fotograaf van Trudeau vrijdagavond een foto op Twitter geplaatst waarop de Canadese premier opnieuw als een onvervalste "photobomb" opduikt. Het beeld toont een groep studenten die zich langs de Stanley Park Seawall in Vancouver klaarmaken voor hun eindejaarsbal terwijl de regeringsleider in de achtergrond vrolijk voorbij jogt.

(Lees voort onder tweet)

PR-stunt of niet, ook de studenten zelf hadden Trudeau meteen opgemerkt, zo vertellen ze aan de Canadese openbare omroep CBC. "We waren foto's aan het nemen en wat aan het praten en plots kwam Trudeau aangerend", zegt Constantine Maragos. "Eerst dachten we nog: "Waarom loopt de premier van Canada langs de oever?", maar meteen daarna begonnen we hem om een groepsfoto te vragen." Trudeau ging met plezier op dat verzoek in.

(Lees voort onder foto)

Blote bast

Het is niet de eerste keer dat Trudeau in de achtergrond van een foto ten tonele verschijnt. In augustus 2016 was hij op het strand van Tofino in British Columbia aan het surfen toen een huwelijksstoet voorbijtrok. De huwelijksfotograaf trok ijverig foto's en wist de premier mee in het kader te krijgen. Dat hij in bloot bovenlijf was te zien, zette Twitter in rep en roer.

(Lees voort onder tweet)

Een week eerder was hij ook al eens halfnaakt opgedoken in een grot in het Parc de la Gatineau in Quebec. De zoon van een gezin dat toevallig in de buurt was, aarzelde toen geen moment om een selfie te nemen.

Meest gelezen