Lange paardenstaart schenkt Montenegro alsnog prijs op Songfestival

Montenegro raakte bij de voorbije editie van het Songfestival niet verder dan de halve finale, maar het land valt nu - een dikke week later - alsnog in de prijzen. Al is het zeer de vraag of het daar ook blij mee is. Slavko Kalezić wint namelijk de Barbara Dex Award, de prijs voor slechtst geklede act op de liedjeswedstrijd.
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

1. Montenegro

Wie de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival dit jaar heeft gezien, herinnert hem wellicht nog: Slavko Kalezić, de man die met het nummer "Space" de eer van Montenegro moest verdedigen. De naam doet misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar de lange paardenstaart - waar hij al 25 jaar voor spaarde - staat wellicht wel nog in de herinnering van velen. 

De man kon niet al te veel potten breken en stootte - in tegenstelling tot onze Blanche - niet door naar de finale. Nu krijgt hij alsnog een prijs: die van slechtst geklede artiest op het Songfestival. Zijn paardenstaart speelde mee bij de stemming, maar ook zijn doorzichtige shirt en spannende glitterbroek bleven niet onopgemerkt. 

2. Letland

Op de tweede plaats staat Triana Park die Letland vertegenwoordigde. 

Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

3. Tsjechië

De top drie wordt afgesloten door Martina Bárta uit Tsjechië.

Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Barbara Dex Award?

De Barbara Dex Award wordt al jaren uitgereikt. De prijs werd in het leven geroepen in 1997, met onze eigen Belgische inzending uit 1993 als inspiratiebron. In dat jaar werd Barbara Dex voor ons land laatste op het Songfestival in Ierland. Daar droeg ze een zelfontworpen jurk, een creatie die door heel wat kijkers toen zwaar op de korrel werd genomen. Tot vorig jaar werd de prijs uitgereikt door Eurovisionhouse.nl, dit jaar was Songfestival.be voor het eerst verantwoordelijk. 

Meest gelezen