Willem Dafoe speelt Vincent van Gogh in "At eternity's gate"

De Amerikaanse acteur Willem Dafoe gaat de rol van schilder Vincent van Gogh spelen in de film "At eternity's gate". Julian Schnabel neemt de regie voor zijn rekening.

De film zal zich focussen op de periode waarin Van Gogh in het Franse dorpje Auvers-sur-Oise woonde. Hij verbleef daar de laatste maanden van zijn leven, maar maakte er nog behoorlijk wat werken. Het is ook daar waar hij uiteindelijk zelfmoord pleegde. 

"Deze film gaat over de relatie tussen de schilder en zijn schilderijen", reageert regisseur Schnabel. "De belangrijkste momenten in het leven van Van Gogh zullen erin zitten, maar het is niet de officiële geschiedenis. Het is mijn versie."

Van Gogh was een schilder die zich focuste op het postimpressionisme. Hij groeide op in Nederland en bracht grote delen van zijn leven door in Frankrijk. Vooral zijn zelfportretten en de schilderijen met de zonnebloemen zijn wereldwijd bekend. Hij stapte in 1890 zelf uit het leven.

Wie vragen heeft rond zelfdoding kan terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

Meest gelezen