Brutale zeeleeuw trekt meisje op de kade plots kopje-onder

Wat als ... een dier schijnbaar uit het niets een kind onder water sleurt? Het overkwam een meisje aan de westkust van Canada, vlak bij Vancouver. Een brutale zeeleeuw sleurde haar met één welgemikte uithaal naar haar jurk kopje-onder. De ouders van het kind krijgen via sociale media het verwijt onoplettend te zijn.

Een student wist het opmerkelijke tafereel te filmen. De beelden zijn intussen meer dan 5 miljoen keer bekeken. Een meisje, zich van geen kwaad bewust, zit het ene moment nog rustig langs de waterkant op de rand van de kade. Enkele seconden later trekt een boze zeeleeuw haar met een enkele omhaal het water in, schijnbaar uit het niets. Een man duikt meteen in het water om het meisje te redden. Ze komt er met de schrik vanaf en wordt schijnbaar ongedeerd weggevoerd.

Het incident deed zich voor in de haven van Richmond, een kuststad vlak bij Vancouver, op een plek waar toeristen geregeld zeeleeuwen en andere dieren proberen te spotten. Voor het meisje ten prooi viel aan het dier, probeerden andere toeristen het dier te lokken met broodkruimels. Ze moedigden het dier ook luidkeels aan om zich te tonen. Zeeleeuwen vallen mensen in de regel niet aan, maar houden afstand, tenzij ze herhaaldelijk en met voedsel aangemoedigd worden om toch toenadering te zoeken. 

(lees voort onder de video)

"Let op je kinderen"

De ouders van het meisje oogsten via sociale media veel kritiek. Voor hun dochter in het water belandde, haalde de zeeleeuw immers al enkele keren uit naar het kind, dat mogelijk dacht dat het dier dat deed om te spelen. Bovendien juichten omstaanders de zeeleeuw na dit kunstje nog luid toe. Niemand maant het meisje aan tot voorzichtigheid, of vraagt haar wat afstand te houden van de kader.

Op Twitter lokt dat boze reacties uit van mensen die vinden dat de ouders van het meisje oplettender hadden moeten zijn. "De natuur is nl. geen Disneyfilm", klinkt het onder meer. "Wilde dieren blijven wilde dieren."

Bekijk het integrale filmpje

Meest gelezen