CD&V wil signaal van Bourgeois: "Lijstje wordt opgesteld"

De Vlaamse CD&V'ers verwachten een signaal van Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) na zijn eenzijdige communicatie over de zonevreemde bossen. Welke vorm dat moet aannemen, wordt besproken op het partijbureau. Vanavond is er ook een ministerraad gepland over de boskaart.

Geert Bourgeois liet vrijdagavond weten dat de boskaart wordt ingetrokken. Al gauw bleek dat de coalitiepartners niet op de hoogte waren van de beslissing van de minister-president. "Dit was chefsache geworden", zei de N-VA'er daarover vanmorgen.

Op het partijbureau van CD&V wordt besproken hoe de partij zal reageren op het manoeuvre dat als hoogst deloyaal wordt aangevoeld. De ministers hullen zich voorlopig in stilzwijgen, maar de Vlaamse fractie wil dit niet blauw-blauw laten. "We verwachten zeker een signaal", zegt klimaatspecialist Robrecht Bothuyne. Of hij een goedmakertje wil van de coalitiepartner? "We zijn ons lijstje al aan het opstellen", antwoordt hij met een glimlach.

Vlaams parlementslid Michel Doomst wacht nog steeds op een duidelijke uitleg van Bourgeois. "Tijdens het actualiteitsdebat in het parlement moet hij woensdag publiekelijk uiteenzetten hoe dit in zijn werk is gegaan. Bourgeois stelt zich veel te veel als boswachter op en wij komen als stroper uit dit verhaal", aldus Doomst.

De Vlaamse regering buigt zich vanavond over het dossier van de boskaart. Verwacht wordt dat het besluit over de boskaart wordt ingetrokken - zoals minister-president Geert Bourgeois vrijdag aankondigde - en dat er afspraken worden gemaakt over hoe het nu verder moet in het dossier. 

Meest gelezen