Chinees productiehuis komt "Vlaamse Meesters" filmen

Een Chinees productiehuis strijkt volgende maand neer in Brussel en Vlaanderen voor de opnames van een tv-programma. In "Tell the world who you are II" wordt de Chinese traditionele cultuur verbonden met topcultuur uit de hele wereld. In dit geval brengen de Chinezen de "Vlaamse Meesters" in beeld.
James Arthur Photography

Volgende maand brengt het productiehuis We Play vier gerenommeerde Chinese opera-artiesten naar Vlaanderen en Brussel. Het programma wil de Chinese traditionele opera laten schitteren in een Vlaamse Meesters-omgeving. Het thema is "Chinese Meesters ontmoeten Vlaamse Meesters". Toerisme Vlaanderen zegt in een mededeling dat het ervoor zal zorgen dat Vlaanderen als reisbestemming en de Vlaamse Meesters goed in beeld komen.

De Chinese tv-show brengt twee of drie episodes met een focus op Vlaanderen. Elke aflevering duurt ongeveer 50 minuten en zal worden uitgezonden op CCTV (China Central Television) en BTV (Beijing Television). De afleveringen komen ook op sociale media en op internationale nieuwswebsites. Het geschatte bereik is 600 miljoen mensen.

De Chinese 13-koppige productieploeg reist tussen 5 en 12 juni 2017 doorheen Brussel en Vlaanderen. Er worden opnames gemaakt op de Grote Markt van Brussel, maar de Chinezen reizen ook naar Antwerpen, Brugge en Gent.

Meest gelezen