Een woord van troost voor de geplaagde Zuhal Demir - Geert Hoste

"Ik heb te doen met staatssecretaris Zuhal Demir. Dan heb je je kleerkast voorbereid op een sensationele ontmoeting op topniveau, en dan gaat het opeens niet door." Geert Hoste geeft haar een "prachtmiddel" om toch veel aandacht te krijgen.
opinie
Opinie
Aansturen van de 'opinie' teaser o.a. op de home pagina en 'opinie' weergave op een detail artikel. Deze tag zorgt er ook voor het automatisch aanvullen van de 'opinie' overzichtspagina

Geert Hoste is stand-upcomedian. In zijn conferences en opiniebijdrages toont hij zijn bijzondere interesse voor politiek en de kleine kantjes van mens en maatschappij.

Zondag werd bekendgemaakt dat de vriendin van premier Charles Michel de honneurs zal waarnemen en met Melania Trump, de vrouw van, op stap zal gaan in Brussel. Ook Emine, het lachebekje van de Turkse president Erdogan, heeft de eer om Amélie Derbaudrenghien te leren kennen.

Wij kennen deze laatste niet, maar ze is onze first lady. Ze past naadloos is het rijtje onbekende first lady's in ons land. Want in ons land hebben we niet veel geheimen, maar er is een soort omerta als het gaat over de persoon met wie onze premier de lakens deelt.

Feiten zijn feiten: er zijn in de loop der jaren meer foto’s verschenen van de achterkant van Mars, dan van de wederhelft van de Belgische eerste minister. Toon in de Slimste Mens de foto’s van de tien partners van onze laatste premiers en enkel Celie Dehaene zal herkend worden. (Ja, ja, ik weet het, ik laat hier een paar goeie grappen liggen rond Elio Di Rupo en het geitje van Yves Leterme.)

 

Een ander acuut zeer dat zondag naar boven kwam, was dat staatssecretaris Zuhal Demir (N-VA) niet als gastvrouw zal optreden. Een paar weken geleden had ze zichzelf naar voor geschoven als ideale gastvrouw, maar dat blijkt niet te kloppen. Volgens minister Jambon gaat Zuhal Demir die dag naar de Special Olympics. (Ook hier laat ik de inkoppertjes met pijn in het hart liggen.)

Een prachtmiddel

Ik heb te doen met staatssecretaris Zuhal Demir. Dan heb je je kleerkast voorbereid op een sensationele ontmoeting op topniveau, en dan gaat het opeens niet door. En een rustgevende wandeling in een Waardevol Vlaams Bos is niet aan de orde, want die zijn, net zoals de Belgische first lady's, ook al niet correct in kaart gebracht.

Daarom reik ik onze staatssecretaris Demir hierbij graag een prachtmiddel aan om zichzelf voorgoed op de kaart te zetten. Ze zou in deze breekbare tijden het Nationaal Mensenrechteninstituut boven de doopvont kunnen houden!

De premier en de voorzitter van haar partij (N-VA) zijn voorstander van het instituut. En van de meeste partijvoorzitters heb ik de belofte gekregen dat ze er spoedig werk van willen maken. Het staat in het regeerakkoord en minister Geens heeft alles voorbereid.

Wat een prachtmoment zou het zijn om, juist als Donald Trump en zijn NAVO-maatjes in ons land neerstrijken, een datum te onthullen voor het feestelijk moment van de oprichting van het Nationaal Mensenrechteninstituut. Alle sterren staan juist. Go, Zuhal!

En ook voor de vrouw van onze premier heb ik een tip: vertel mevrouw Trump over Waterloo. Zeg haar dat al meer groten der aarde op Belgische bodem een lesje in bescheidenheid hebben gekregen.

Meest gelezen