Eindelijk écht zomer: tot 30 graden tijdens Hemelvaartweekend

De weerkaarten zijn gelegd: deze week, inclusief het hemelvaartweekend, wordt zonnig en warm. Zondag gaan we zelfs tot 30 graden. Genieten dus voor wie een verlengd weekend heeft.

Vandaag blijft het droog. 's Ochtends is het overwegend zonnig met hoge sluierbewolking (vooral in het westen) en in de namiddag ook enkele stapelwolken. De maxima liggen tussen 20 graden in de Ardennen en 25 graden in het centrum. Vanavond verdwijnen de stapelwolken en ook vannacht blijf het droog met brede opklaringen en hoge wolkensluiers. De minima schommelen tussen 8 graden in de Hoge Ardennen en 13 graden over het westen, met waarden rond 11 graden in het centrum.

Dinsdag en woensdag zijn er soms meer wolken, maar blijft het vrijwel overal droog. Wel is er een lichte kans op een buitje op de hoogten. De maxima bedragen 19 tot 24 graden.

Donderdag wisselen zon en wolken elkaar af. De maxima schommelen rond 24 graden.

Vrijdag zijn er brede opklaringen en nauwelijks wolken. Maxima rond 26 graden. Het blijft droog.

Zaterdag wordt pas een zonnige en zeer warme dag. Het kwik kan oplopen tot dicht bij 30 graden. Veel water drinken en uitkijken voor een hoge uv-index, is de boodschap van onze weerman Frank Deboosere.

Zondag zorgt een zuidelijke bries voor zonnig weer en maxima rond 30 graden. 's Avonds vergroot de kans op een lokaal warmteonweer.

Meest gelezen