Het Hemelvaartweekend: waar kan u wel en niet terecht?

Donderdag begint voor heel wat mensen het verlengde hemelvaartweekend en dat betekent dat ook vrijdag, de dag na Hemelvaart, veel diensten niet werken. Zo sluiten de banken en de federale overheidsdiensten de deuren. De Vlaamse overheidsdiensten en de postkantoren blijven wel open. Dat meldt sectororganisatie Febelfin en leert de lijst van officiële feestdagen voor de Belgische federale overheidsdiensten.
Jonas Hamers / ImageGlobe
archieffoto

De Vlaamse overheidsdiensten blijven vrijdag open. De sluitingsdagen bij de gemeenten en steden zijn niet centraal geregeld. Inwoners die op zoek zijn naar de openingsuren van de stadsdiensten checken best de website van hun stad of gemeente. Uit een aantal websites van steden valt wel af te leiden dat veel stadsdiensten vrijdag gesloten zullen blijven.

Bpost maakt de brug niet. De postkantoren zijn vrijdag open en de postbedeling verloopt normaal. Ook de klantendiensten zijn open.

Bij de banken zullen de kantoren vrijdag wel gesloten zijn, maar de elektronische bankdiensten blijven ter beschikking. Zo is het steeds mogelijk om online en mobiel te bankieren, met de kaart te betalen en verrichtingen uit te voeren in de selfbanks. De sectororganisatie Febelfin raadt iedereen wel aan om tijdig zijn overschrijvingen in te plannen.

Meest gelezen