Johan Heldenbergh: "Mijn vriendin en kinderen staan nu bovenaan op prioriteitenlijstje"

Hij heeft lang diep gezeten, maar nu is hij helemaal terug. Johan Heldenbergh schittert dezer dagen aan de zijde van Jessica Chastain in de Hollywoodfilm "The zookeeper’s wife". "Ik heb weer zin om zaken te maken. Dat is voor mij het bewijs dat ik erdoor ben", zegt hij in "Van Gils & Gasten".

Sinds twee weken loopt "The zookeeper’s wife" bij ons in de zalen. De film is gebaseerd op het waargebeurde oorlogsverhaal van een Pools gezin dat zo'n driehonderd Joden uit de handen van de Nazi's kon redden door ze een schuilplek te bieden in hun dierentuin.

De hoofdrollen worden vertolkt door Jessica Chastain en "onze" Johan Heldenbergh. "Ik heb al met veel mensen op de set gestaan en eigenlijk was de ervaring met Chastain hetzelfde als met de rest", vertelt Heldenbergh daarover in "Van Gils & Gasten". "Natuurlijk heeft zij - in tegenstelling tot de anderen - wel een hele entourage mee. Maar ze is even leuk als Tine Embrechts en Karlijn Sileghem (die ook in de uitzending van vanavond zaten, nvdr.). Natuurlijk kijk je naar zulke mensen op en sta je daar toch wat te bibberen."

"Ik ben veranderd"

Na enkele jaren is Heldenbergh dus weer helemaal terug nadat hij een lange tijd heeft geworsteld met zichzelf. "Ik heb te hard gewerkt", getuigt hij in het programma. "Mensen denken dat wij subsidies krijgen voor niets, maar er zijn veel mensen die met een burnout kampen in de theatersector. Anderzijds waren er ook emotionele zaken en trauma's uit het verleden die terugkwamen. En ook van mijn scheiding ben ik enkele jaren niet goed geweest."

"Ik ben veranderd", zegt hij nog. "Er is een soort somberheid in mij genesteld die nooit meer weggaat. Maar ik ben ook slimmer geworden. De mensen die ik graag zie - zoals mijn vriendin en mijn kinderen - staan nu bovenaan mijn prioriteitenlijstje. Ik geniet van de tijd die ik heb en steek mijn agenda niet meer vol. Al heb ik wel weer zin om zaken te maken. Dat is voor mij het teken dat ik terug ben."

Meest gelezen