Magritte en Delvaux op programma van de "first lady's" donderdag

In de marge van de top van de staatshoofden en regeringsleiders van de NAVO in Brussel donderdag zijn ook de echtgenotes van de belangrijkste toplui niet vergeten. Ze zullen door Amélie Derbaudrenghien, de partner van premier Charles Michel (MR), worden rondgeleid op drie typisch Belgische locaties in de hoofdstad.

De pers kijkt ongetwijfeld het meest uit naar Melania Trump, de "first lady" van de Verenigde Staten, maar wellicht zullen ook Brigitte Trogneux, de echtgenote van de nieuwe Franse president Emmanuel Macron, en Emine Erdogan, de vrouw van de Turkse president Tayyip Erdogan, veel aandacht krijgen.

Ze zullen worden rondgeleid door Amélie Derbaudrenghien, de partner van premier Charles Michel (MR) en Ingrid Schulerud, de echtgenote van NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg, de voormalige Noorse premier die in zijn nieuwe functie ook in ons land thuis is.

De eerste halte is het Magrittemuseum, waar het gezelschap een rondleiding zal krijgen door Michel Draguet, de directeur van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België.

Even Belgisch als Magritte zijn de lederwaren en handtassen van Delvaux en donderdag krijgen de "first lady's" daar een rondleiding doorheen de boetiek van het merk aan de Waterloosesteenweg (zie video hieronder). Delvaux is sinds 1829 als merknaam een begrip en haalde soms zijn inspiratie bij schilders als René Magritte.

De rondleiding eindigt op het kasteel van Laken, waar er een groepsfoto wordt genomen met alle partners op de leeuwentrap van het kasteel.

Donderdag zal Amélie Derbaudrenghien, de partner van premier Charles Michel, dus willens nillens in de spotlights stappen, ook al heeft ze dat tot voor kort altijd goed vermeden. Toch is ze niet aan haar proefstuk toe: enkele jaren geleden was ze ook al gastvrouw bij het bezoek van de Obama's.

Represented by ZUMA Press, Inc.

Onze "première dame, peu connue"

Derbaudrenghien komt uit Doornik en is 33. Ze studeerde Politieke Wetenschappen aan de ULB in Brussel, deed daar nog Internationale Betrekkingen en journalistiek bij en Ontwikkelingssamenwerking in de Engelse stad Brighton. Ze spreekt dan ook vlot Engels.

Amélie Derbaudrenghien werkte op de kabinetten van voormalig MR-minister Olivier Chastel en nadien op Ontwikkelingssamenwerking toen daar ene Charles Michel minister was. Daar leerden beiden elkaar kennen en het koppel woont nu Waver in Waals-Brabant. Derbaudrenghien is ook actief in de ngo "Enfants de la Rue -Brésil", die indertijd door haar ouders is opgericht.

Meest gelezen