Op zoek naar festivaltickets? Neem dan deze tips & tricks in acht

De FOD Economie waarschuwt festival- en concertgangers hun tickets niet op websites te kopen die ze doorverkopen. Vorig jaar heeft de dienst 800 meldingen ontvangen over problemen met doorverkochte tickets, vier keer meer dan in 2015. Die geeft daarom enkele tips & tricks.

1. Koop tickets tijdig en via de officiële website

De FOD Economie raadt ten stelligste aan tickets enkel via de officiële website van de organisator van een concert of een festival te kopen. Die vermeldt als enige de correcte ticketinformatie.

2. Google is niet altijd een goed idee

Op Google naar tickets zoeken en het eerste het beste resultaat bovenaan de lijst aanklikken, is een slecht idee. Vaak is dat een website die tickets doorverkoopt en niet de officiële website.

3. Tickets doorverkopen is in België strikt geregeld

Tickets doorverkopen is in ons land niet verboden, maar het kan enkel onder specifieke omstandigheden. Zo is het enkel toegelaten om af en toe een ticket door te verkopen, bijvoorbeeld in geval van ziekte. Bovendien mag een verkoper geen winst maken op een ticket en dat enkel aan de prijs verkopen die erop staat vermeld.

4. Een website die eindigt op .be is niet per se een Belgische website

Veel websites die tickets doorverkopen, zijn buitenlandse websites. Zelfs als de URL op .be eindigt, is het niet per se een Belgische website. Buitenlandse websites mogen soms wel legaal tickets doorverkopen, maar dan vallen die niet onder de Belgische wetgeving en de bijhorende consumentenbescherming. Bovendien vragen zij vaak een veelvoud van de oorspronkelijke prijs.

5. Een doorverkocht tickets is niet altijd een geldig ticket

Zelfs al koop je te goeder trouw een ticket bij een website die tickets doorverkoopt, dan nog is het niet zeker dat je met dat ticket binnen mag. Soms verklaart de organisator van een concert of een festival doorverkochte tickets ongeldig.

Meest gelezen