Vlaamse regering trekt de boskaart formeel terug

De Vlaamse regering heeft de boskaart formeel teruggetrokken. Dat is besloten op een speciale vergadering van de ministerraad. Minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) zal een alternatief uitwerken.

Er was ongenoegen gerezen bij de regeringspartijen CD&V en Open VLD omdat minister-president Geert Bourgeois (N-VA) vorige vrijdag plots liet weten dat de omstreden boskaart geschrapt zou worden omdat er te veel fouten in zitten.

Om de plooien weer glad te strijken was er vanavond een speciale ministerraad waar de zaak uitgepraat zou worden. Daar is dus beslist om de boskaart in te trekken. Dat betekent ook dat het lopende openbaar onderzoekt stopt.

Er is afgesproken dat Schauvliege werk zal maken van een alternatief. "Het doel blijft om de zonevreemde bossen te beschermen zoals in het regeerakkoord staat. Het is de ambitie om dat nog deze regeerperiode in orde te brengen", aldus Schauvliege. Welke scenario's daarbij op tafel liggen, kon ze nog niet zeggen. Bedoeling is wel om een oplossing uit te werken "met voldoende aandacht voor rechtszekerheid".

"Het zijn geen fijne dagen geweest. Maar we hebben een grondig gesprek gehad en de bladzijde is omgedraaid", aldus Schauvliege. Over hoe de kwestie intern is uitgepraat wilden de leden van de regering weinig commentaar kwijt.

Meest gelezen