Aalter en Knesselare: licht op groen voor fusievoorbereidingen

De gemeenteraden van Aalter en Knesselare hebben vanavond de intentie tot fusie gelijktijdig goedgekeurd. De komende maanden worden de praktische aspecten verder onderzocht en tegen eind van het jaar wordt een definitieve fusiebeslissing, waarbij Knesselare een deelgemeente van Aalter wordt, aan de gemeenteraden voorgelegd.

In Aalter stemde geen enkel raadslid tegen, wel waren er enkele onthoudingen van Groen. De partij formuleert vier voorwaarden voor een fusie - zoals betere en toegankelijkere dienstverlening - en hekelde dat er nog geen inhoudelijk debat, inspraak of transparantie was.

Ook in Knesselare, waar het debat iets langer duurde dan in Aalter, onthielden drie leden van Groen zich. De eenmanspartij E-VA stemde tegen. De 12 aanwezige leden van meerderheidspartij 9910 stemden uiteraard voor.

Op 1 januari 2019 zal Knesselare meer dan waarschijnlijk een deelgemeente van Aalter zijn.

Meest gelezen