Britse kiescampagne wordt opgeschort door aanslag in Manchester

De Britse kiescampagne is voorlopig opgeschort na de aanslag in Manchester. De Britse premier Theresa May heeft haar medeleven betuigd met de slachtoffers van de explosie na het concert van popidool Ariana Grande. Ook andere Britse politici reageren verbijsterd.
2017 Getty Images

"We werken hard om alle details te verkrijgen van wat door de politie wordt behandeld als een verschrikkelijke terroristische aanval", zei premier May in een verklaring. Later vandaag komt het zogenoemde COBRA-comité samen, de crisiscel van de regering. De campagne voor de komende parlementsverkiezingen is opgeschort.

"Al onze gedachten zijn bij de slachtoffers en hun families", zei May nog. Eenzelfde geluid is te horen bij de burgemeester van Manchester, Andy Burnham. "Mijn gedachten gaan naar de families die hun geliefden hebben verloren", zo schreef hij op Twitter. "Het is een verschrikkelijke nacht voor onze stad."

Labour-voorzitter Jeremy Corbyn noemt de aanslag "gruwelijk". Ook de Schotse premier Nicola Sturgeon reageert verbijsterd op de gebeurtenissen in Manchester. "Hartverscheurend nieuws. Mijn gedachten gaan uit naar al diegenen die iemand verloren hebben of gewond zijn geraakt in deze barbaarse aanslag", klinkt het op Twitter. 

Het terreurniveau in Groot-Brittannië staat momenteel op "severe", ernstig, het op een na hoogste niveau op een schaal van vijf, wat betekent dat een aanval "waarschijnlijk" is.

Het zou de dodelijkste zijn sinds de aanslagen op het openbaar vervoer in Londen in juli 2005. Daarbij vielen vijf doden.

Meest gelezen