Bus defect op de tramsporen? Pendelaars duwen vehikel uit de weg

Wat te doen als een bus het begeeft bovenop de sporen van een tramlijn en die zo dreigt te blokkeren? Uitstappen en het gevaarte samen uit de weg duwen, luidde het daadkrachtige antwoord van een groep pendelaars die zich precies met dit probleem zagen geconfronteerd in Brussel.

Burgerzin en solidariteit? Ze zijn nog lang niet dood en begraven. Getuige daarvan een opvallend staaltje van teamspirit aan de bus- en tramhalte Flagey op het gelijknamige plein in de Brusselse gemeente Elsene vanochtend.

Rond 10.15 gaf een bus van lijn 71 de geest bovenop de sporen van tramlijn 81, zo weten de Médias de Bruxelles. Het gevaarte dreigde de aankomende tramstellen te blokkeren, maar dat was zonder een groep daadkrachtige pendelaars gerekend. Zij schaarden zich zij aan zij tegen de achterkant van de bus en duwden die met vereende krachten uit de weg. Het verkeer op tramlijn 81 kon zo ongehinderd doorstromen.

Even later zijn pechverhelpers ter plaatse gekomen om de defecte bus weer aan de praat te krijgen. Niet lang daarna liep ook het verkeer op buslijn 71 weer als normaal.

Meest gelezen