Drie vreemde taferelen op de tarmac van Tel Aviv met Melania en Donald Trump

Laat ons eerlijk zijn: het is niet de eerste keer dat de Amerikaanse president Donald Trump en zijn echtgenote Melania een genânt moment beleven. Gisteren was het -alweer- zover: onder het toeziend oog van de pers in Israël wilde de first lady niet de hand vasthouden van de president. Paybacktime voor Melania? En dat was niet het enige vreemde op de tarmac.

1. Fysieke en vooral publieke afwijzing

The Beatles zongen het zo liefelijk, "I want to hold your hand", en de president bedoelde het waarschijnlijk goed: de hand van de first lady vasthouden op de ladingsbaan in Tel Aviv (Israël). Helaas, Melania past voor het gebaar met een kordate tik.

Misschien nam ze gewoon wraak voor hun vreemde vertoning begin februari. Toen nam de first lady twee keer de hand van de president op de luchthaven van Palm Beach in Florida (zie beelden hieronder - helaas niet in onze app te zien). Maar... hij liet bliksemsnel los om te applaudisseren. "Typisch een alfamannetje", concludeerde een experte lichaamstaal in de Daily Mail.

Overigens, Donald en Melania Trump landden in de loop van de namiddag in Italië en... ook bij het afdalen van de vliegtuigtrap negeerde ze de uitstekende hand van haar echtgenoot.

Gisteren in Tel Aviv:

In februari in Florida:

2. Melania en Sarah Netanyahu komen overeen

Op de rode loper van de landingsbaan hadden Melania Trump en de vrouw van de Israëlische premier Netanyaha, Sara, kort een babbel. Ze hadden echter niet door dat een anatal journalisten het gesprek konden volgen.

"De meerderheid van de Israëli, buiten de media, houden van ons. Dus vertellen we hen hoe geweldig jullie zijn, zodat ze ook houden van jullie", vertelde Sara Netanyahu onomwonden. Donald Trump mengde zich en besloot: "We hebben veel gemeen." Waarop de Israëlische first lady: "Heel veel gemeen blijkbaar. We zullen het erover hebben tijdens het diner."

Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

3. Een ietwat verrassende selfie

Het Israëlische parlementslid Oren Hazan ziet niet verlegen om een stunt. Hij slaagde erin om zich een weg door de hoge functionarissen te banen en een selfie te nemen met president Trump. Premier Netanyahu probeerde hem nog weg te krijgen, maar zonder succes.

Hazan postte de selfie op sociale media en binnen de paar uur sprokkelde hij al 17.000 likes op Facebook. Maar de kritieken waren niet mals. "We moeten Hazan uit het Parlement zetten, hoe sneller hoe beter", liet Likoed-collega Benjamin Lachkar weten.

Meest gelezen