Giftige slangen vechten een robbertje op golfterrein

Een krokodil of een slang op een Zuid-Afrikaans golfterrein. Het doet even de wenkbrauwen fronsen, maar voor de golfers meestal ook niet meer dan dat. Even wachten tot de dieren gepasseerd zijn en verder spelen. Maar dit gevecht tussen 2 van ’s werelds meest giftige slangen hield de aanwezige golfers uiteindelijk meer in de ban. En die spelers bleven maar al te graag in hun karretjes op dat moment.

Het gevecht tussen de 2 zwarte mamba’s, die bekend staan om hun extreme giftigheid, werd gefilmd door Cara Treherne, vanuit haar golfkarretje dus. De strijd tussen beide slangen duurde een vijftal minuten. Uiteindelijk zouden beiden afdruipen, elk naar een andere kant.

Treherne op website Latest Sightings: "Eerst dacht ik dat het een cobra was die iets uitspuwde. Maar toen ik dichterbij kwam, kon ik duidelijk de 2 mamba’s onderscheiden. Samen met de andere spelers zijn we dan gestopt met spelen om naar dit schouwspel te kunnen kijken."

"Nadat de slangen weggegleden waren, zijn we terug beginnen spelen. Maar dat ging moeilijker dan verwacht. Zoiets krijg je toch maar één keer in je leven te zien."

Volgens een natuurwetenschapper "vochten beide slangen een territoriaal dispuut uit, waaraan dan een potentiële partner verbonden is".

Meest gelezen