Inwoners Manchester zijn solidair en vangen concertgangers op

Na het drama in Manchester, bieden de inwoners van de stad spontaan kamers aan om concertgangers die niet onmiddellijk naar huis kunnen, op te vangen. Ook hotels bieden gratis opvang aan, vooral voor kinderen en jongeren die op hun ouders aan het wachten zijn.

Door de chaos waren vooraf gemaakte afspraken tussen kinderen en ouders immers moeilijk houdbaar. Zo zou volgens nieuwswebsite Metro de Holiday Inn Express meer dan 50 jongeren opgevangen hebben. Van daaruit kon dan op een rustiger manier naar de ouders gebeld worden. Ook taxichauffeurs bieden gratis ritten aan om gestrande toeschouwers terug naar huis of naar een opvangplaats te brengen.

Particuliere inwoners bieden dan weer massaal hun hulp aan onder de hashtag #RoomForManchester. Wie vervoer nodig heeft, kan ook hier terecht. Alle treinverkeer in Victoria Station is immers afgelast, waardoor heel wat concertgangers moeilijk thuis zullen geraken. Ook wie zijn gsm moet opladen of behoefte heeft aan een kop thee kan op deze hashtag terecht.

Meest gelezen