Meisje van 8 sterft bij aanslag in Manchester

Een van de 22 dodelijke slachtoffers van de aanslag in Manchester was een meisje van 8. Dat melden Britse media. Ook een meisje van 18 en een jongeman van 26 zijn intussen geïdentificeerd.

Ze was 8, ze woonde Leyland en ze liep school in de Tarleton Community Primary School: Saffie-Rose Roussos, een van de concertgangers die om het leven kwamen bij de aanslag in de Manchester Arena gisteravond.

Saffie-Rose woonde het concert van Ariana Grande bij samen met haar moeder en haar zussen, maar raakte in het gewoel van hen gescheiden. De moeder en de zussen zijn in het ziekenhuis opgenomen met niet-levensbedreigende verwondingen, de kleine Saffie-Rose heeft het niet overleefd.

Haar schooldirecteur noemt haar dood "hartverscheurend". "Het idee dat iemand naar een concert gaat en niet meer thuiskomt, breekt mijn hart", zegt Chris Upton aan The Telegraph. "Saffie was een prachtig meisje in elke betekenis van het woord."

Georgina Bethany Callander

Ook Georgina Bethany Callander is inmiddels geïdentificeerd als een van de dodelijke slachtoffers. Zij was 18 en al jaren een grote van van Ariana Grande. Twee jaar geleden ontmoette ze haar idool en gingen ze samen op de foto.

Callander ging naar school in het Runshaw college in Lancashire. Ook haar school reageert met ontzetting op haar dood.

Volgens Britse media is ook John Atkinson een van de dodelijke slachtoffers. Hij was een jongeman van 26.

Meest gelezen