Michel: "We weten door aanslagen in Brussel hoe pijnlijk dit moment is voor de families"

"We weten door de aanslagen vorig jaar in Brussel goed hoe pijnlijk en moeilijk het nu is voor de families", zegt premier Charles Michel die daarmee de slachtoffers van de aanslag in Manchester een hart onder de riem steekt. Ook andere politici doen dat.

Belgische politici drukken hun medeleven uit met de Britten na de aanslag in Manchester. "Mijn gedachten gaan uit naar de slachtoffers in Manchester, België drukt zijn steun uit voor het Verenigd Koninkrijk", tweet premier Charles Michel (MR). "We weten door de aanslagen vorig jaar in Brussel goed hoe pijnlijk en moeilijk het nu is voor de families", zegt hij voorts aan VRT Nieuws. "Het is cruciaal om samen de strijd tegen terreur te voeren."

"Afschuwelijk, alweer"

"We leven met de slachtoffers en de hulpverleners", twittert minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA). Hetzelfde is te horen bij vicepremier Kris Peeters (CD&V) en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR). "Afschuwelijk, alweer. Barbaarse aanslag op mensen die genieten van muziek en vrijheid", twittert Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten.

"Sterkte aan families"

Groen-voorzitster Meyrem Almaci noemt de aanslag "afschuwelijk". "Waanzin slaat weer toe", twittert ze. Federaal SP.A-fractieleidster Meryame Kitir twittert: "Sterkte aan de familie, vrienden en hulpverleners".

Vlaams Belangvoorzitter Tom Van Grieken maakt van de aanslag gebruik om uit te halen naar de islam. "Gelukkig mag de Britse politie hoofddoeken dragen zodat iedereen zich welkom voelt", twittert hij.

Meest gelezen