Roger Moore leed zowaar aan "hoplofobie" en andere Bondweetjes

Roger Moore heeft net zoals Sean Connery in zeven James Bondfilms gespeeld. Maar ze hebben nog iets gemeen. We zetten voor u enkele weetjes op een rij over de acteur Moore als superspion en vrouwenmagneet 007. Wist u dat Moore nooit achter het stuur zat van een Aston Martin DB5? Of dat actrice Barbara Bach zijn favoriete Bondmeisje was?
© Rue des Archives/DILTZ
Vrouwenmagneet James Bond met zijn lievelingsmeisje.
 • Lois Maxwell, de naam zegt u niets, maar dat is de actrice die Miss Moneypenny speelde in de Bondfilms met Roger Moore. De secretaresse die smoor was op 007 was in het echte leven een van de beste maatjes van Moore. Hij volgde in de jaren 70 met Maxwell les aan de Royal Academy of Dramatic Arts. Ze zaten in dezelfde klas.
   
 • Moore was de oudste acteur ooit die debuteerde als James Bond. Hij was 45 jaar tijdens de opnames van "Live and let die" (1973).
   
 • Moore heeft buiten Bond nog een ding gemeen met acteur Sean Connery: een nominatie voor de Razzie Awards, de prijzen voor de slechtste vertolkingen. Moore kreeg een nominatie voor "Spice world". Connery kreeg de nominatie voor "The avengers". Ze wonnen de prijs evenwel niet.
   
 • Moore heeft een afkeer van vuurwapens -hij lijdt aan hoplofobie- waardoor talrijke 007-opnames opnieuw én opnieuw gedraaid moesten worden. Vanwaar de fobie? Zijn broer schoot hem als tiener per ongeluk in een been. Moore liet ook telkens stand-ins opdraven als er moest gevlucht worden. Hij vond dat hij er raar uitzag bij het lopen.
   
 • In zijn zeven Bondfilms zat Moore telkens in een gemotoriseerde boot, ofwel als passagier aan boord ofwel aan het roer. Hij reed ook nooit met de legendarische Bondauto: de zilverkleurige Aston Martin DB5 uit 1964.
   
 • "The spy who loved me" uit 1977 was Moores favoriete film. Zijn favoriete slechterik was Scaramanga (foto) uit "The man with the golden gun", zijn favoriete Bondmeisje was de KGB-agente Anya Amasova (uit "The spy who loved me", foto).
   
 • Toen Moore in de jaren 50 moeilijk aan de bak kwam, verdiende hij bij als vrachtwagenchauffeur. Die ervaring kwam hem goed van pas voor "A view to a kill". Hij verbaasde de filmcrew met zijn rij-kwaliteiten.
   
 • Moore droeg in alle Bondfilms een haarstukje.
© Rue des Archives/DILTZ

Meest gelezen