"Holding hands": huisfotograaf Obama steekt opnieuw de draak met Trump

Pete Souza heeft opnieuw een foto op Instagram geplaatst waarmee hij de Amerikaanse president Donald Trump door de mangel haalt. Deze keer kiest de huisfotograaf van zijn voorganger Barack Obama voor een kiekje dat inspeelt op de heisa rond Melania Trump die herhaaldelijk de uitgestoken hand van haar echtgenoot heeft geweigerd.

Een foto van Barack en Michelle Obama die liefdevol elkaars hand vasthouden tijdens de herdenking in maart 2015 van de beroemde burgerrechtenmars in Selma 50 jaar eerder: dat heeft Souza op zijn Instagramprofiel geplaatst. "Holding hands" ("Handen vasthouden"), geeft de huisfotograaf van de oud-president van de VS mee als uitleg.

(Lees voort onder foto)

Zoals bij verschillende andere foto's van Obama die Souza sinds de verkiezing en het aantreden van Trump via Instagram heeft verspreid, is de timing ook nu niet toevallig. Tijdens zijn eerste buitenlandse reis die de Amerikaanse president momenteel uitvoert, hebben hij en zijn echtgenote Melania tot twee keer toe bizar gedrag vertoond wat het vasthouden van handen betreft.

Tijdens hun aankomst in Israël eergisteren bood Trump Melania op de rode loper zijn hand aan, een gebaar dat ze prompt (en letterlijk) afsloeg. Ook bij hun aankomst in Rome gisteravond was het even awkward toen Trump bij het verlaten van Air Force One opnieuw naar de hand van Melania tastte, maar zij verkoos haar haren goed te leggen.

(Lees voort onder video)

"Een ontmoeting met topadviseurs"

Het is niet de eerste keer dat Souza met foto's van Obama de draak steekt met Trump. Zo plaatste hij begin februari een foto op Instagram waarop de onderbenen van Obama waren te zien samen met die van drie vrouwen. "Een ontmoeting met topadviseurs", schreef hij toen in een verwijzing naar het feit dat quasi alle naaste medewerkers van Trump in het Witte Huis mannen waren en zijn.

Vorige maand koos hij voor een foto van Obama in gesprek op een bank onder een portret van Ronald Reagan in het Witte Huis. "Being respectful" ("Respect tonen"), luidde de bijhorende commentaar. Dat was toen een uithaal naar de voormalige Republikeinse vicepresidentskandidaat Sarah Palin die een foto had verspreid van haarzelf en twee zangers terwijl ze met het portret van Hillary Clinton in het Witte Huis spotten.

Meest gelezen