Absynthe Minded stelt nieuwe single voor en heeft ook album klaar

"The execution", de nieuwe single van Absynthe Minded, is vanochtend voorgesteld op Studio Brussel. Frontman Bert Ostyn kon er meteen ook meegeven dat er op 6 oktober een nieuw album uitkomt: "Jungle eyes".

De single gaat volgens Ostyn over incasseren. "Het gaat over de tweestrijd: moet je kunnen incasseren of niet? Soms in het leven moet dat, het gaat over doorgaan."  

Het laatste album dat van Absynthe Minded uitkwam in de oorspronkelijke bezetting, was "As it ever was" in 2012. Daarna bracht Ostyn wel solo nog werk uit. "Ik voelde de noodzaak om weer die verhalen te vertellen", zei Ostyn vanochtend op Studio Brussel. "Om composities voor een groep te maken." 

Ostyn heeft een nieuwe band rond zich verzameld. Van de oorspronkelijke Absynthe Minded zijn hij en Sergej Van Bouwel (bas) de enige twee die overblijven.

Het nieuwe album "Jungle eyes" werd geproduceerd door Stéphane Misseghers, de drummer van dEUS. "Hij was de juiste man op de juiste plaats. Zijn attitude en zijn manier van werken spraken mij aan. We hebben een aantal demo's beluisterd en de week erna zijn we beginnen te werken." 

Absynthe Minded staat deze zomer al zeker op Boomtown. En dit najaar, in oktober en november, volgt er een tournee langs alle grote clubs, verzekerde Ostyn. 

Meest gelezen