Aviel Cahn verlaat Opera Vlaanderen voor Le Grand Théâtre de Genève

Directeur Aviel Cahn verlaat na tien jaar Opera Vlaanderen om vanaf de zomer van 2019 aan de slag te gaan als algemeen directeur van het Zwitserse operahuis Le Grand Théâtre de Genève. Dat maakt Opera Vlaanderen bekend in een persbericht. Opera Vlaanderen wil op zijn beurt tegen deze zomer een vervanger hebben voor Cahn.

De 42-jarige Zwitser streek in 2009 in België neer om de leiding te nemen over Opera Vlaanderen. Na twee mandaten van vijf jaar zal die samenwerking in 2019 ten einde lopen. Het Zwitserse operahuis heeft nu laten weten dat hun landgenoot aan het roer komt te staan van Le Grand Théâtre de Genève.

De doortocht van Cahn bij Opera Vlaanderen is niet onopgemerkt gepasseerd. "Aviel heeft van Opera Vlaanderen een hedendaags en innovatief operahuis gemaakt en zo onze internationale uitstraling vergroot. Zo zijn we liefst drie keer genomineerd geweest voor het Beste Operahuis op de International Opera Awards", zegt woordvoerder Wilfried Eetezonne. "Hij heeft voor een nieuwe wind gezorgd, het operahuis in een nieuwe richting geduwd en vooral een nieuw en jong publiek naar Opera Vlaanderen gelokt."

De opvolger van Cahn zou tegen deze zomer gekend moeten zijn "om het seizoen 2019-2020 in te vullen", klinkt het nog.

Meest gelezen