IN BEELD: De eerste dag van Trump in België

De Amerikaanse president Donald Trump is exact 29 uur in ons land. Hij is hier vooral voor de NAVO-top, maar er staan ook ontmoetingen met koning Filip en premier Charles Michel op de agenda. De eerste etappe van zijn bezoek in beeld.
BELGA

Woensdag 24 mei, 16.20 uur. De Air Force One van president Donald Trump landt op Zaventem. Van daaruit wordt het vliegtuig getaxied naar de militaire luchthaven van Melsbroek. 

BELGA
BELGA

President Donald Trump wordt ontvangen door premier Charles Michel. De vriendin van premier Michel, Amélie Derbaudrenghien, vangt first lady Melania Trump op. 

BELGA
BELGA

Woensdag 24 mei, 16.30 uur. De colonne van president Donald Trump gaat naar het koninklijk paleis, waar hij een kort onderhoud heeft met koning Filip. Ook Melania Trump en koningin Mathilde zijn daarbij aanwezig. 

Na het korte onderhoud met koning Filip, zat Trump weer samen met premier Michel voor een politiek gesprek. Ook minister van Defensie Steven Vandeput en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders waren aanwezig. 

Maar niet iedereen is even enthousiast over het bezoek van Donald Trump aan ons land. Zo'n 6.000 mensen betoogden in de loop van de namiddag in Brussel. Niet tegen Trump als persoon, wel tegen zijn ideeën, zo was te horen. 

Meest gelezen