Kan deze nieuwe -meer geklede- affiche met Pommeline wel door de beugel?

Er is een nieuwe meer geklede reclameaffiche van gokwebsite starcasino.be met "Temptation island"-verleidster Pommeline. Begin deze maand nog was er ophef na een vorige affiche die minder om het lijf had. De Jury voor Ethische Praktijken inzake reclame (JEP) wilde toen dat die reclamecampagne werd ingetrokken.
links de eerste affiche, rechts de aangepaste versie

De Jury voor Ethische Praktijken inzake reclame (JEP) vond begin deze maand dat de reclameaffiche met "Temptation island"-verleidster Pommeline in bikini "denigrerend is voor de vrouw en haar menselijke waardigheid aantast". De JEP hekelde dat de term "speelster" een duidelijke seksuele toespeling bevat en dat de gebruikte afbeelding geen verband vertoont met de diensten van de adverteerder. De reclamecampagne van de onlinegokwebsite moest worden aangepast of ingetrokken. Het bedrijf ging daar tegen in beroep.

Intussen duiken er nieuwe affiches van Pommeline voor de gokwebsite op in het straatbeeld. Dit keer heeft ze geen bikini meer aan, maar een badpak dat meer aan de verbeelding overlaat. Bovendien lijkt het bedrijf rekening te hebben gehouden met de opmerkingen van de JEP. De term "speelster" is vervangen door "gelukkige" en er is nu ook een duidelijke verwijzing naar het onderwerp. Onderaan de affiche prijkt een wedstrijd voor een strandvakantie, een verwijzing die terugkomt op het badpak van Pommeline.

Zijn die aanpassingen voldoende om de JEP over de streep te trekken? Bij de Jury is momenteel te horen dat de beroepsprocedure voor de eerste affiche nog steeds hangende is. "Om die procedure niet in het gedrang te brengen, onthouden we ons voorlopig van verder commentaar", meldt de Jury aan VRT Nieuws.

Meest gelezen