Politico gidst Trump door "hellhole" Brussel

Hoewel Donald Trump waarschijnlijk weinig tijd voor sightseeing zal hebben tijdens zijn korte bezoek aan Brussel, lijst Politico speciaal voor hem de hoofdpunten van onze hoofdstad op. Met flink wat ironie probeert de politieke website de Amerikaanse president warm te maken voor onder meer het Magritte Museum, filet américain en Mini-Europa.

"Donald Trump: Welcome to the 'hellhole' that is Brussel": onder die kop pakt Politico vandaag uit met "The Trump Guido to Brussels", een "reisgids" speciaal voor de Amerikaanse president tijdens zijn bezoek aan ons land. "Maak je geen zorgen, dit duurt niet lang - en het gaat helemaal over jou", probeert de site hem in het artikel te lokken.

Wat volgt is een overzicht van alle troeven die Brussel en bij uitbreiding België te bieden hebben. Aan de hand van tekst en flink wat plaatjes probeert de site Trump met veel ironie warm te maken voor onder meer het Magritte Museum ("Hij maakte een portret van een vrouw met een gezicht van borsten en vagina's, geniaal"), hoge gebouwen ("Het hoogste gebouw is de Zuidertoren met een meelijwekkende 38 etages") en koning Leopold II ("Ook hij wist een land te beheren als was het zijn eigen onderneming, zeker als het zijn land niet was").

Daarnaast probeert Politici ook filet américain ("Het enige goeie daaraan is dat het vol ketchup steekt"), de Europese Commissie ("Die weet als geen ander hoe vragen niet te beantwoorden") en Mini-Europa ("Na dit bezoek kan je zeggen dat je in elk land van Europa bent geweest") bij Trump te slijten. Ook Molenbeek ("Let's not go there") en Manneken Pis ("Moving on") komen kort aan bod.

De volledige "reisgids" kan u nalezen op de website van Politico.

Meest gelezen