Populaire rapper Boef: "Waardering maakt me gelukkig, maar ik loop niet naast mijn schoenen"

De Nederlandse rapper Boef is de laatste tijd enorm populair in Nederland, maar ook in ons land. Zijn single "Habiba" is niet weg te denken van de radio. "De waardering maakt mij gelukkig, maar ik ga niet naast mijn schoenen lopen", zegt hij in "Van Gils & Gasten".

Tot een jaar geleden stond Sofiane Boussaadia - zoals Boef in het echt heet - nog bekend als "boefje" met een bovengemiddeld lang strafblad. Hij verbleef een tijdje in een jeugdinstelling en de gevangenis.

"Ik heb in het verleden wel wat moeilijkheden gehad met de politie", zegt hij daarover. "Maar dat kwam vooral door mezelf en de fase in mijn leven op dat moment. Ik was een tiener en boos op de wereld, ik wist niet waar ik naartoe wilde. Plots vorm je jezelf, zie je kansen en zie je waar je goed in bent."

Dat laatste zag ook Boef, die zich na zijn verblijf in de gevangenis focuste op de muziek. En met succes. Zijn laatste single "Habiba" is ongelofelijk populair. Bij "Van Gils & Gasten" bracht hij het live. 

Het zijn ook behoorlijk opmerkelijke cijfers. De rapper heeft 360.000 volgers op YouTube, 600.000 volgers op Instagram en zijn debuutalbum is zo maar even 4,2 miljoen keer beluisterd. 

"Ik ben een nuchtere jongen en ik loop niet naast mijn schoenen", zegt hij. "Ik ben blij met de waardering, maar ik werk er ook hard voor. Ik denk dat veel mensen - en zeker de jongeren op straat - zichzelf zien in mij."

Tot slot heeft Boef nog een goede raad voor de jongeren die aan het kijken zijn. "Iedereen heeft een talent. Dat hoeft daarom niet muziek te zijn, je kan ook goed zijn als automecanicien. Je moet vooral doen wat je graag doet. Ik wens iedereen veel succes."

Bekijk het volledige gesprek in "Van Gils & Gasten"

Meest gelezen