Trump aan Michel: "We zullen de strijd tegen terreur winnen"

Bij de start van de werkvergadering tussen Donald Trump en Charles Michel heeft de Amerikaanse president een korte toespraak gegeven. Daarbij benadrukte hij de noodzaak van de strijd tegen terreur.
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Rond 17.20 zijn Trump en zijn gevolg aan tafel geschoven met premier Michel voor een werkvergadering. Ook minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) en minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) zijn daarbij aanwezig.

Bij het begin van de vergadering verklaarde Michel dat het een "plezier" was Trump te ontmoeten. "Het is een eer bij u te zijn", zei Trump op zijn beurt. "Mijn hele groep... We hebben naar deze reis uitgekeken. De koning ontmoeten was geweldig. We hebben een geweldig gesprek gehad."

Terreur lijkt het voornaamste agendapunt van de werkvergadering, zo liet Trump hierna uitschijnen. "We zullen samenwerken aan verschillende problemen. Probleem nummer 1 momenteel is terrorisme. We vechten erg hard en doen het erg goed. We boeken een geweldige vooruitgang. Maar als je iets ziet gebeuren zoals twee dagen geleden (de aanslag in Manchester, nvdr), dan weet je opnieuw hoe belangrijk het is dit gevecht te winnen. Maar we zullen het winnen."

Meest gelezen